Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy öngólt vétett, nagyon boldog Phil Jagielka, az Everton védője, hiszen hosszú idő után ismét lehetőséget kapott az angol labdarúgó-válogatottban, s még egy titkos vágya is teljesült.

A körülményekhez képest jól játszott, s bár vezetett, mégis 2-1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen szerda este. A Wembley-stadionban Egervári Sándor tanítványai egy érdekes góllal szereztek vezetést: Koman beadása Jagielka lábán pattant meg, s bár Dawson kikanalazta, a játékvezető az asszisztens intésére gólt ítélt.

"Nagy élmény volt, hogy hosszú idő után ismét lehetőséget kaptam a válogatottban, ráadásul kezdő lehettem a Wembley-ben" - nyilatkozta a Sky Sportsnak az Everton középső védője.

"A második félidőben fantasztikusan játszottak a fiúk, büszke vagyok, hogy ott lehettem. Az öngól sem zökkentett ki, mindig is szerettem volna gólt szerezni ebben a stadionban" - viccelődött a játékos.

Jagielka elmondta, reméli, hogy a keret átalakítása azt jelenti, ő is több szerephez jut majd, s ott lehet a következő, Bulgária és Svájc elleni szeptemberi Eb-selejtezőn.