Vágólapra másolva!
A jövő hét végén kezdődő német labdarúgó-bajnokságban a Bayern München egyik legnagyobb riválisa a Hamburg lehet, amely a nyáron 15 millió euróért erősített. Hogy a hamburgiak mennyire komolyan versenybe akarnak szállni az aranyért, azt bizonyítja, hogy nemet mondtak a Juventus ajánlatára holland szélsőjükért, Eljero Eliáért.

A HSV az előző idényben csak a hetedik helyen végzett, ami egyértelműen csalódást jelentett a kikötővárosban. Az új szezonban a minimális cél a dobogó, és ennek érdekében a keretet is igyekeztek megerősíteni.

Ugyan a válogatott védőt, Jerome Boatenget eladták a Manchester Citynek, de az érte kapott 12,5 millió eurót teljes egészében az új szerzeményekre költötték. Megvették a Schalke csapatkapitányát, Heiko Westermannt, illethe a Hertha középpályását, Gojko Kacsart, de Berlinből érkezett a cseh kapus, Jaroslav Drobny is.

Az új igazolások mellett cél a kulcsemberek megtartása is, akik közül elsősorban a holland szélső, Eljero Elia keresett a nemzetköz játékospiacon. A világbajnokságon is szerepelt támadót a Juventus szeretné megszerezni, hiszen a torinóiak mestere, Luigi del Neri által megálmodott 4-4-2-es szisztémában a klasszikus szélsőkre nagy szükség van.

A Juve 12 millió eurót ajánlott a holland futballistáért, azonban a HSV sportigazgatója, Bastian Reinhardt ezt az ajánlatot komolytalannak nevezte. Szerinte Eliát csak akkor éri meg eladni, ha az érte kapott pénzből két-három, minőségi játékost tudnak venni, a jelek szerint tehát a szélső marad Hamburgban.

További átigazolási hírek:
A Girondins Bordeaux 3,5 millió euróért leigazolta az OGC Nice francia utánpótlás-válogatott csatárát, Anthony Modeste-et.

A West Ham United hamarosan szerződést hosszabbíthat középpályásával, Scott Parkerrel, akit a Tottenham Hotspur is csábít.

A Sunderland középhátvédje, Anton Ferdinand a Palermóban köthet ki. A Bologna megszerezte a Betis spanyol U19-es válogatott csatárát, Manuel Gavilánt.

www.global-soccer.eu