Vágólapra másolva!
Nem lenne döntetlen már a csoportmérkőzéseken sem a labdarúgó-világbajnokságokon - vázolta fel legújabb ötletét Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke. A svájci sportdiplomata a német Focus hetilapnak elmondta: a tervek szerint amennyiben 90 perc után döntetlen az állás, akkor tizenegyesrúgások vagy aranygól döntene. Utóbbi volt már érvényben a kieséses szakaszban: az 1998-as és a 2002-es vb-n.

"Ha nincs döntés a 90 percet követően, azonnali büntetőrúgásokra kellene sort keríteni" - vélte Blatter a Focus magazin kérdésére. "Egyszerűen el kellene kerülni már a csoportkörben is a döntetleneket, de a hosszabbításokat is."

Blatter azt sem tartja kizártnak, hogy ismét előtérbe kerüljön az aranygól-szabály: azaz döntetlen esetén az a csapat nyerne, amelyik a hosszabbításban az első találatot szerzi.

"A viadalt érdekessé kell tenni, mert azok a csapatok, amelyek nem akarnak veszíteni, unalmassá teszik a tornát" - véli Blatter.

A FIFA-elnök szerint a videotechnika is szerepet kaphat a gólok eldöntésekor, de csak akkor "ha ez a módszer biztonságos, gyors és nem bonyolult".