Vágólapra másolva!
A francia után az angol bajnokságban is lejátszották az első fordulót. Heti álomcsapatunk gerincét az ebben a két ligában szereplő futballisták adják. A Ligue 1-Premier League vegyescsapat egy brazillal és két skandinávval egészül ki.

Kapus:

Joe Hart (angol, Manchester City): Nagy kérdés volt a szezonrajt előtt, hogy a manchesteri egyesületnél ki lesz az első számú kapus, de úgy tűnik, hogy Hart előnyt élvez az ír Shay Givennel szemben. A fiatal angol a Tottenham Hotspur ellen bizonyította, hogy Roberto Mancini jól döntött, amikor őt választotta, hiszen a mezőny legjobbja volt, és bravúrjaival pontot mentett a Citynek.

Hátvédek:

Alex Baptiste (angol, Blackpool): A Premier League újonca álomszerűen kezdte az idényt, hiszen idegenben 4-0-ra nyert a Wigan Athletic ellen. A csapat védelme remekül működött, és a jobbhátvéd Baptiste góljával még emlékezetesebbé tette élete első élvonalbeli találkozóját.

Kolo Touré (elefántcsontparti, Manchester City): Az afrikai ország válogatottja a hét közben az olaszok ellen lépett pályára, márpedig a 2006-os világbajnok legyőzése mindig bravúrnak számít. Elefántcsontpart Touré fejesgóljával nyert, majd a középhátvéd a hétvégi bajnokin is jó teljesítményt nyújtott a Tottenham ellen.

Bolívar (brazil, Internacional): A Libertadores-kupa döntőjében a Porto Alegre-i csapat a mexikói Guadalajarában lépett pályára, és nagyon közel került a kupagyőzelemhez, hiszen 2-1-re nyert. A győztes találatot a gárda középhátvédje és egyben csapatkapitánya, Bolívar szerezte.

Ismael Gace (francia, Nice): A nizzaiak gyorsan hátrányba kerültek a Lorient ellen, ám idegenben is sikerült fordítaniuk, és ez nem kis részben balhátvédjüknek, Gace-nak volt köszönhető. A bekk rengeteget ment előre a támadásokkal, ő fejelte az egyenlítő találatot.

Középpályások:

Marc Albrighton (angol, Aston Villa): Birminghamben aggódva várták a szezonrajtot, hiszen a sikeredző, Martin O'Neill egy héttel a bajnokság kezdete előtt állt fel a kispadról. A Villa azonban magabiztosan győzte le a West Hamet, és külön öröm lehetett a drukkerek számára a fiatal, saját nevelésű jobbszélső, Albrighton teljesítménye, aki két gólpasszt adott a mérkőzésen.

Ola Toivonen (svéd, PSV Eindhoven): A szőke svéd támadóként kezdte karrierjét, csatárerényeit a középpályáról indulva is remekül kamatoztatja. A válogatottban is betalált Skócia ellen, de klubjában még ezt is felülmúlta, elvégre a PSV gólzáporos győzelméből három góllal vette ki a részét. Dzsudzsákék a De Graafschapot verték 6-0-ra.

Steven Gerrard (angol, Liverpool): Az angol válogatott csapatkapitánya a Magyarország elleni barátságos mérkőzésen az első félidőben még nem villogott, de a második játékrészben két remekbe szabott góljával egymaga fordította meg a találkozót, megkímélve Fabio Capellót néhány rettenetesen éles kritikától.

Loic Perrin (francia, Saint-Étienne): Az egyik legnépszerűbb francia csapat az első fordulóban kikapott a Ligue 1-ben, de hétvégén sikerült javítani. A Sochaux elleni hazai győzelem főhőse a csapatkapitány Perrin volt, a balszélső ugyanis két góllal vette ki a részét a 3-2-es győzelemből.

Csatárok:

Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea): Az angol bajnokcsapat ott folytatta az új idényt, ahol az előzőt abbahagyta. A Premier League nyitófordulójában nagyobb megerőltetés nélkül verte 6-0-ra a West Bromwich Albiont, és a gólzáporhoz Drogba egy mesterhármassal járult hozzá.

Erik Huseklepp (norvég, Brann Bergen): Norvégia is neves ellenféllel játszott barátságos mérkőzést, és sikerült is legyőznie az átalakulóban lévő francia csapatot. Ehhez persze kellett Huseklepp remek teljesítménye, a bergeni támadó szerezte ugyanis a norvégok mindkét gólját, aztán a hét végi bajnokin is betalált.

www.global-soccer.eu