Erősen nyitott a BUX

Vágólapra másolva!
Kedvezőek a kilátások a pesti tőzsdén kedden az erős kezdés után, de az árfolyamok további alakulását erőteljesen befolyásolhatja több európai és amerikai adatközlés.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 184,78 pontos emelkedéssel, 22 460,27 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest ez 0,83 százalékos erősödés. Fél óra elteltével az index 0,96 százalékos mínuszban volt.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője még a nyitás előtt azt mondta, délután több fontos amerikai makroadat is napvilágot lát - ezek akár egy-két napra is jelentősen meghatározhatják a hangulatot, míg délelőtt Európából érkeznek szintén fontos adatok.

A Mol gyorsjelentése is kedden jelent meg, a vártnál jobb eredmény miatt pozitív hatást gyakorolhat akár az egész piacra is, de elképzelhető, hogy nem feltétlenül kedden, hiszen a nagyobb intézményeknek kell néhány nap, amíg reagálnak - jegyezte meg a Buda-Cash üzletkötője.

A CIB Bank elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy a keddi ázsiai kereskedési órákban vegyes, de inkább enyhén negatív teljesítményt produkáltak a távol-keleti indexek, a devizapiacon érdemi mozgás nem volt.

A BUX 201,03 pontos, 0,91 százalékos emelkedéssel, 22 275,49 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények erősödtek.