Vágólapra másolva!
A WBO visszasorolta az orosz Alekszander Povetkint, így Tomasz Adamek lett Vlagyimir Klicsko következő kihívója. Az ukrán bokszoló és leendő lengyel ellenfele összecsapására az HBO is kíváncsi.

Miután az IBF száműzte Alekszander Povetkint a kihívói státuszból és a 11. helyre sorolta az orosz nehézsúlyút az egyesített világbajnok Vlagyimir Klicsko elleni összecsapás lemondása miatt, most a WBO is hasonló lépésre szánta el magát.

A szervezet legfrissebb ranglistáján már csak harmadikként szerepel a Sauerland-istálló bunyósa, aki Eddie Chambers Vlagyimir Klicsko elleni veresége után lett itt is ranglistavezető. A WBO minden bizonnyal Povetkin és a Sauerland-istálló komolytalansága miatt döntött a váltásról, egyúttal helyére a nehézsúlyban feltörekvő lengyelt, Tomasz Adameket ültette, aki hétvégén a hosszú kezű Michael Granttel csap össze New Jerseyben, míg Klicsko szeptemberben Samuel Peternek ad visszavágót Németországban.

Az ukrán-lengyel párharcra így legkorábban jövő év elején kerülhet sor, ha a feleknek sikerül megegyezniük. "Ha jó ajánlatot kapok Vlagyimir Klicskótól, akkor még ma aláírom a szerződést. Szeretnék olyan meccseket vívni, amelyről sokat beszélnek majd a szurkolóim. Újra világbajnok akarok lenni" - jelentett ki a Hegylakó, aki korábban félnehéz-, és cirkálósúlyban is világbajnoki címet szerzett.

A mérkőzés egyúttal jó lehetőség Klicskónak, hogy visszakerüljön az HBO-ra. A csatorna sportszekcióját vezető Ross Greenburg szerint ha David Haye vagy Adamek lesz valamelyik Klicsko ellenfele, azt mindenképpen közvetíteni fogják.

www.profiboksz.hu