A német kormány rajta tartja a szemét a Street View-n

Vágólapra másolva!
A német kormány az interneten terjesztett földrajzi adatok használatának átfogó szabályozására készül a Google Street View szolgáltatásával felmerült aggályok nyomán - hangzott el a kabinet szerdai ülése után.
Vágólapra másolva!

A határozat értelmében a kormány ősszel vitára bocsátja az erre vonatkozó szabályozás sarkalatos pontjait. Az alapelv az interneten közzétett felvételekhez kapcsolódó személyes adatok védelme lesz. A terv szerint szeptember 20-án kezdődnek a kérdésről tárgyalások a kormány illetékesei és szakemberek között.

A kérdés azért került a német belpolitika homlokterébe, mert a Google Street View szolgáltatása még az év vége előtt újból elkezd panorámafelvételeket készíteni a húsz legnagyobb német város utcáiról. A német adatvédelmi szakértők és civil szervezetek panaszai nyomán a Google elsőként ebben az országban indított el egy olyan honlapot, amelyen a lakosok már a fotózások megkezdése előtt kérhetik, hogy lakhelyüket hagyják ki a cég virtuális panorámái közül.

Kedden annyian akartak belépni a megadott címre, hogy a szolgáltató szerver többször elérhetetlenné vált. Sajtóhírek szerint mintegy tízezren német kérte azt, hogy ne lehessen házuk látható a Street View-ban.