Vágólapra másolva!
Kiállt labdarúgója, Nicolas Anelka mellett Carlo Ancelotti, a Chelsea edzője, túlzónak minősítve a francia támadóra kiszabott, tizennyolc válogatott mérkőzésre szóló eltiltást. A tréner szerint jó hír az eltiltás, mert így többet maradhat a játékos a klubnál.

Anelkát kedden büntette meg a francia szövetség (FFF), mert a világbajnokságon a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, s ennek nyomán botrányos jelenetek játszódtak le a válogatottnál. A vita napvilágra kerülése után a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt, erre reagálva aztán a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Anelka - aki már a dél-afrikai vb alatt közölte, hogy számára a nemzeti csapat csupán történelem - gúnyosan fogadta eltiltását.

"Micsoda képmutatás csak azért, nehogy presztízsveszteség érje őket! Igazi bohócok ezek az emberek, halálra röhögtem magam" - mondta a csatár.

"Nem tudom, mi történt Dél-Afrikában, azt azonban igen, hogy Anelka becsületes ember, nem érdemelte meg ezt a súlyos büntetést" - jelentette ki pénteken Ancelotti. "Ugyanakkor ez jó hír a számomra, mert így legalább a válogatott mérkőzéseket megelőzően itt marad, és velünk edz. Neki persze nem jó, ami történt, mert minden futballistának célja, hogy az országáért játsszon. Ezzel együtt jól reagálta le a dolgokat, nincs összetörve."

Az olasz tréner azt is elmondta: a francia csatár neki soha nem okozott gondot az öltözőben.