Vágólapra másolva!
Visszásságok vannak az 1998-as focivébét megnyert francia válogatott játékosainak akkori vérmintái körül - jelentette ki a csapat korábbi orvosa szerdán. A doktor szerint Materazzi halottnak nevezte Zidane-t a vb-döntőn, mikor ápolni kellett a franciát.

Újabb árnyék vetült a francia labdarúgásra a botrányos nyári vb-szereplés után. Szerdán megjelent könyvében azt állítja Jean-Pierre Paclet az 1998-ban világbajnok csapatról, hogy "anomáliák voltak a vérminták körül, ám ezeket nem tárták fel - természetesen nem állítható egyértelműen, hogy bizonyítékot találtak volna akkoriban egy alaposabb vizsgálat után."

Paclet 2004-től 2008-ig a nemzeti csapat orvosa volt, 1998-ban az utánpótlás-válogatottnál dolgozott.

A Zinedine Zidane-féle vb-győztes alakulat akkori doktora, Jean-Marcel Ferret, valamint több játékos, köztük a jelenlegi szövetségi kapitány, Laurent Blanc hevesen tiltakozott Paclet kijelentése ellen.

"Mi nem találtunk semmit" - jelentette ki Ferret a Le Parisiennek. "Két apróbb visszásságot találtunk a vörösvérsejtek szintjével kapcsolatban, de ezek a bajnokság miatti fáradtsággal függnek össze. Az én lelkiismeretem tiszta." Blanc fantáziának nevezte Paclet állítását.

A korábbi csapatorvost állítása szerint a francia válogatott elmúlt két évben mutatott mélyrepülése sarkallta a könyv megírására.

Paclet felidézte azt is, mi történt, mielőtt Zidane a döntőben lefejelte Marco Materazzit: a francia klasszist éppen ápolták a pályán, mikor az ellenfél hátvédje odament az orvos mögé, és azt mondta: "Nem tehetsz semmit, te szar orvos. Az öregember halott. Felfogtad? Halott."