Vágólapra másolva!
A világbajnokságon bemutatott mélyrepülés után leváltott Raymond Domenech busás fájdalomdíjat alkudhat ki magának a francia futballszövetségtől, mivel a szervezet még azelőtt kinevezte utódául Laurent Blanc-t, hogy az ő munkaviszonya hivatalosan megszűnt volna.

Raymond Domenech váratlanul jó pozícióból futhat neki a Francia Labdarúgó Szövetséggel (FFF) való csütörtöki tárgyalásnak - írja cikkében a Le Figaro című francia lap. A világbajnokságon a négy évvel korábban még ezüstérmes csapat szánalmas teljesítménnyel (3 mérkőzésen 1 pont) és közröhej tárgyává váló botrányokkal hívta fel magára a figyelmet.

A közvélemény elsősorban Domenech nyakába varrta a történteket, a vébé után pedig gyakorlatilag rögtön el is mozdították a szakvezetőt a válogatott éléről, kreálva számára egy új állást a szövetség technikai igazgatóságában, ahol azóta is dolgozik. Az FFF a dél-afrikai torna után azonnal kinevezte szövetségi kapitánynak Laurent Blanc-t, a Girondins Bordeaux vezetőedzőjét, csakhogy előtte nem bontották fel hivatalosan Domenech szerződését.

Most pedig szeretnék eltávolítani a szövetségből is, csakhogy erre nincs semmilyen alapjuk, új állásában ugyanis Domenech nem követett el hivát, azaz nincs miért felelősségre vonni. Ráadásul Domenech kétmillió eurós kártérítést követel Blanc idő előtti kinevezése miatt, mondván, a szövetség megszegte a szerződésüket.

Így aztán csütörtökön a bukott kapitány nyerő pozícióban ülhet le tárgyalni a szövetség megbízott elnökével, Fernand Duchaussoy-val, aki a Le Figaro szerint kénytelen lesz a közös megegyezéssel történő szerződésbontást felajánlani, amit a szövetség aligha úszhat meg olcsón az FFF.