Vágólapra másolva!
Budapesten állította fel vállalati készpénzmenedzsment (cash management) üzletágának közép- és kelet-európai regionális központját a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank (CA-CIB). A bank magyarországi fióktelepének tevékenysége változatlan marad - közölte a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

A regionális központhoz tartozik valamennyi magyar, cseh, szlovák, lengyel, orosz és ukrán cash management ügylet, valamint nagyvállalati ügyek ajánlattételeinek koordinálása. A párizsi központú francia kereskedelmi bank második negyedévi globális bevétele és profitja felülmúlta az elemzői várakozásokat. A bank szintén csütörtökön közzétett gyorsjelentése szerint a mérlegszerinti eredmény 89 százalékkal, 379 millió euróra nőtt ebben az időszakban. A teljesítmény elsősorban a vállalati szektorban és a lakossági termékek értékesítésében bekövetkezett növekedésnek köszönhető. A vártnál nagyobb profitról számolt be a két konkurens is, a BNP Paribas és a Société Générale is.

A kedvező hírek ellensúlyozhatják a bank görög leányvállalata, az Emporiki miatti aggodalmakat. A görög gazdasági és pénzügyi válság miatt gyengélkedő Emporiki a második negyedévben 326 millió euró veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az első negyedévi 209 millió után.