Vágólapra másolva!
A mindenható Intert legyőző Atlético Madridról ír a spanyol, szétvert Interről és fáradt kulcsemberekről az olasz sajtó az európai Szuperkupa-döntő után. A monacóban rendezett meccset 2-0-ra nyerte a spanyol együttes.

Atlético-Inter 2-0 - videó

A 2010/11-es futballszezon első nemzetközi trófeáját megszerző madridi alakulatot Reyes de Europa, vagyis Európa királyai megszólítással ünnepli a Marca, a legnépszerűbb spanyol sportnapilap, utalva az első gólt szerző Jose Antonio Reyesre.

A lapok idézik a vezetőedzőt, Quique Sánchez Florest, aki a fáradhatatlan szurkolóknak ajánlotta a kupasikert, megjegyezve: "varázslatos játékosok alkotta csapatunk van".

A Mundo Deportivo azt emelte ki, hogy a spanyol együttes "történelmi európai duplázást" hajtott végre azzal, hogy pár hónapon belül az Európa Ligában és az Európai Szuperkupában is diadalmaskodott. "Reyes és Kun Agüero lőtték a gólokat, De Gea tizenegyest védett, az Inter térdre kényszerült" - írta a sportújság.

A La Razón Európa legjobb csapataként ünnepli at Atléticót, s úgy fogalmazott, hogy a gárda az új szezont a szintén spanyol szakember, Rafa Benítez irányította "mindenható Internazionale felett aratott, Szuperkupát érő diadallal kezdte".

Olaszország legolvasottabb sportnapilapja, a La Gazzetta dello Sport olyan együttesnek festette le a milánóiakét, mint amelyik "ötlettelen volt, kulcsemberei pedig formán kívül futballoztak". Név szerint is megrótta a brazil védőt, Maicont és a holland irányító középpályást, Sneijdert, amiért "aludtak a meccsen", továbbá a büntetőt rontó argentin támadót, Militót és a szintén hibákat elkövető brazil kapust, Julio Cesart.

A Corriere dello Sport érzékelhetően nemtetszéssel fogadta az új vezetőedző, Benítez magyarázkodó-távolságtartó szavait, amelyek szerint ez még nem az ő csapata. "Még nem volt időm úgy összerakni a gárdát, ahogyan azt én gondolom, s azt a játékot sem tudtam még játszatni, amelyet szeretnék" - idézte a trénert az újság.

A La Repubblica sem finomkodott, ahogy fogalmaztak: péntek este egy "felismerhetetlen és szétvert Intert láthattunk".