Vágólapra másolva!
A 2006-os olasz bundabotrányban elbukott két bajnoki címét a bíróság előtt, peres úton szerezné vissza a Juventus. A torinói klub már meg is indította az eljárást, és biztosak benne, hogy, ha sokára is, de megszületik a számukra kedvező ítélet.

A klub elnöke, Andrea Agnelli a Sky Sport Italia televíziónak elmondta, már elküldték beadványukat az eredeti, 2006-os vesztegetési ügyet is tárgyaló nápolyi ügyészségnek. Agnelli elmondása szerint a klub egykori elnöke, Luciano Moggi, és az őt segítő ügyvédi csapat sziklaszilárd bizonyítékokkal bír afelől, hogy nem csak a Juventus, hanem más klubok vezetői is tényleges, napi kapcsolatban álltak játékvezetőkkel, illetve az olasz játékvezetői testület irányítóival. Azaz nem csak a torinóiak tudták befolyásolni, hogy melyik bíró vezesse a mérkőzésüket, hanem számos más élvonalbeli csapat is.

A Juventus szeretné elérni, hogy az új tárgyalás során a bíróság vegye figyelembe a szövetség birtokában lévő, és eddig soha fel nem használt több mint 171 ezer lehallgatott telefonbeszélgetést, amelyet klubelnökök, sportigazgatók és játékvezetők folytattak egymás között.
"Az általunk benyújtott dokumentumok nagyon részletesek, és alátámasztják az igényeinket" - mondta a Sky Sport Italiának Agnelli. "Alapos eljárásra van szükség, és bízunk benne, hogy legalább az egyik bajnoki címünket visszakaphatjuk. Tudjuk, hogy nem lesz gyors döntés, de biztosak vagyunk benne, hogy számunkra pozitív eredménnyel fog zárulni az új tárgyalás."

A négy évvel ezelőtt kirobbant megvesztegetési ügyben (Calciopoli) a Juventus két bajnoki címét is elvették, így a 2005-ös és a 2006-os Scudetto is a második helyen végző Internazionaléhoz került. Akkor a Juventust találták a főbűnösnek a bajnoki mérkőzéseken fújó játékvezetők megvételében, és az olasz szövetség (FIGC) a másodosztályba száműzte a klubot, ahol pontlevonással kellett kezdenie a szezont. A több megbüntetett klub (a Milan, a Fiorentina, a Lazio és a Reggina) legalább maradhatott a Serie A-ban, azaz egyértelműen a Juvén csattant az ostor.