Magyarországnyi e-könyv-olvasó az USA-ban

Vágólapra másolva!
Az év végére 10,3 millió amerikainak lesz elektronikus könyvolvasója - közölte csütörtökön a Forrester piackutató cég felmérésére hivatkozva a The New York Times.
Vágólapra másolva!

A digitális könyvfogyasztásra áttértek 2010-ben várhatóan 100 millió elektronikus kötetet fognak megvásárolni. Tavaly 3,7 millió e-olvasó élt az Egyesült Államokban, aki 30 millió könyvet vásárolt. A változó fogyasztói szokásokhoz alkalmazkodva, illetve az egy háztartáson belül élő hagyományos és az e-olvasók közötti nézeteltérések áthidalása érdekében több kiadó azzal kísérletezik, hogy a nyomtatott könyvek mellé kedvezményesen vagy ingyen adja azok elektronikus változatát is.

A papír illatához és lapozáshoz szokott könyvbarátok átcsábításának érdekéban az Amazon.com azt állítja, hogy e-olvasója, a Kindle egyáltalán nem olyan élményt nyújt, mintha egy számítógép képernyőjét böngészné az ember. A szerkezet kijelzője ugyanis erős fényben is olvasható, és az nem világít a sötétben. A Sony szerdán a korábbinál könnyebb és világosabb, érintőképernyős e-olvasókkal jelent meg a piacon. A lap szerint a könyvpiac bevételeinek oroszlánrészét még mindig a nyomtatott könyvek adják, de a kiadók megkezdték a felkészülést a digitális korszakra.