Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden elutasította a Liteksz Lovecs fellebbezését, s helybenhagyta az elsőfokú fegyelmi ítéletet, amely tizenötezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Debrecent Máté Péter jogosulatlan Európa Liga-szereplése miatt.

Az EL utolsó selejtezőkörének első mérkőzésén Herczeg András csapata hazai környezetben 2-0-ra diadalmaskodott, a bulgáriai visszavágón pedig 2-1-re győzött. Máté az utóbbi összecsapás utolsó pillanataiban lépett pályára, ám mint utólag kiderült, a neve nem szerepelt a nevezési listán.

A bolgárok óvtak az ügyben, ezt az UEFA illetékesei elutasították, a Liteksz azonban fellebbezett, de a hajdúsági klub honlapjának beszámolója szerint az UEFA másodfokon - immár jogerősen - helybenhagyta korábbi határozatát, így a Debreceni VSC most már nyugodtan készülhet a második számú európai kupasorozat csoportkörére, nem fenyegeti kizárás.

A DVSC Dzsudzsák Balázs csapatával, a holland PSV Eindhovennel, Koman Vladimir gárdájával, az olasz Sampdoriával, továbbá az ukrán Metaliszt Harkivvel került azonos négyesbe.