Titokzatos logóval lepte meg a briteket a Google

Vágólapra másolva!
A webkereső egyesült királyságbéli nyitóoldalán színes labdákból van kirakva a Google-logó, ami reagál az egérmozdulatokra, de a cég nem adott magyarázatot rá, hogy miért.
Vágólapra másolva!

A Google rendszeresen megemlékezik jeles napokról a rendhagyó logóival, az úgynevezett Google doodle-okkal, amelyek kattintásra mindig felfedik a témát leleplező találati oldalt. A briteknél ma látható táncoló labdákra viszont nincs magyarázat.

A különös webes látványossággal a Pocket-Lint portál szerint a Html 5 szabvány képességeit szeretné demózni a webes vállalat, ami lehetővé teszi az ilyen interaktív felületek Flash vagy más kiegészítő technológia nélküli való létrehozását. A cég életében szeptember 7-én nem volt semmilyen jeles évforduló, viszont szeptember 8-án webes témájú sajtótájékoztatót tart a Google, amire lehet, hogy így hívják fel a figyelmet.


A Google színes labdáit Magyarországról is meg lehet nézni, ha angol nyelvű felületre váltunk, és beírjuk a http://google.co.uk webcímet. Az első interaktív logóját idén májusban mutatta be a webkereső egy játszható Pac Man-pálya formájában, játék születésnapjára készült.