Egyesítette a hálózatát a brit Orange és a T-Mobile

Vágólapra másolva!
A hálózatok egyesítésével folytatódik a két brit mobilszolgáltató egyesülése, aminek köszönhetően 30 millió előfizető használja majd ugyanazt az infrastruktúrát.
Vágólapra másolva!

A brit Orange és a T-Mobile előfizetői jövő hónaptól mindkét cég hálózatát használhatják attól függően, hogy éppen melyik biztosít lefedettséget - jelentette be a két mobiltársaság a Daily Telegraph szerint. A francia tulajdonú (France Telecom) Orange és a német (Deutsche Telekom) T-Mobile nagy-britanniai leányvállalatainak egyesülését májusban hagyta jóvá az Európai Unió, és az újonnan létrejött Everything Everywhere (EE) nevű társaságnak ez az első komolyabb lépése.

Az egyesülés eredményeként 30 millió felhasználó kerül majd ugyanarra a hálózatra, amitől a cég azt várja, jobb minőségű szolgáltatást és nagyobb területi lefedettséget kapnak majd az előfizetők. Az EE vezérigazgatója, Tom Alexander szerint a megoldás olyan lesz, mintha az előfizetők mobiljai "belföldön is roamingolnának". A felhasználók október 5-től vehetik igénybe mindkét hálózatot, de egyelőre csak a 2G-s, vagyis hang- és sms-szolgáltatáshoz, mobilnethez nem.

Az EE-s cégek előfizetőinek készülékei januártól már automatikusan állnak majd át az éppen jobb térerővel rendelkező hálózatra, és az új mobilszolgáltató a jövő évben kezdi meg az eddiginél nagyságrendekkel gyorsabb LTE-s mobilnetszolgáltatásánának kiépítését is, ami 2012-ben kezdheti meg a működését.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a magyar T-Mobile tulajdonosa.