Vágólapra másolva!
Nem hozott döntést az UEFA fegyelmi bizottsága a Debrecen két bundaügyben eltiltott játékosa, Mészáros Norbert és Vukasin Poleksic szerdai meghallgatása után.

A DVSC két futballistája mellett menedzserük, Vladan Filipovic, a klub három játékosa, Kiss Zoltán, Dombi Tibor és Djordje Pantic, valamint két ügyvéd jelent meg magyar részről a tárgyaláson.

Az NB1.hu beszámolója szerint Mészárost és Poleksicet nem is kérdezte a háromtagú bizottság, amely bár 15 órára ígért döntést, csak 17 órakor vonult el tanácskozni - ám szerdán nem sikerült döntést hoznia.

A profi labdarúgók érdekvédelmével foglalkozó nemzetközi szervezet, a FIFPro nemrég védelmébe vette a két érintett játékost, mondván, ebben a helyzetben az UEFA jelenlegi szabályai szerint sehogyan sem járhattak volna el megfelelően.

Poleksicet és Mészárost júniusban tiltotta el az UEFA, előbbit 2012. június 30-ig, utóbbit 2011. december 31-ig. Poleksic azzal védekezik, hogy bár valóban megkeresték őt a fogadási csalások szervezői, ő visszautasította az ajánlatot, azaz nem került sor a mérkőzés eredményének befolyásolására. Mészáros ugyanakkor állítja, neki nem is lehetett jelentési kötelezettsége, mivel senki nem kereste meg, ő senkivel nem találkozott ebben az ügyben.