Kizárta két Somogy megyei vezetőjét a Jobbik

Vágólapra másolva!
Anélkül adta le a Jobbik somogy megyei és a kaposvári listáját a párt megyei elnöke és a listavezető, hogy arról egyeztettek volna a pártelnökkel. Mindkettejüket kizárták a pártból.
Vágólapra másolva!

"Jogosulatlanul adta le a választási bizottságnak a Jobbik megyei és a kaposvári listáját a párt két tagja, a megyei elnök és a listavezető - mondta Vona Gábor pénteken Kaposváron egy sajtótájékoztatón. A Jobbik elnöke szerint a listákat a szabályzat szerint egyeztetni kellett volna vele, ezt azonban a megyei elnök és a listavezető nem tette meg. "Ezt az egyik legsúlyosabb fegyelmi vétségnek tartom a pártban, amit el lehet képzelni" - mondta Vona, és bejelentette, hogy mindkét tisztségviselőt kizárták a pártból.

Vona azt mondta, örül neki, hogy még a kampány elején kiderült, hogy olyanok vannak a pártban, akik "nem alkalmasak, nem méltók arra, hogy a pártot képviseljék". A pártelnök szerint most az a legfontosabb, hogy mindenki a kampánnyal foglalkozzon, de majd a választás után át kell gondolni, hogy miért jutottak ilyen helyzetbe.

A Jobbik Kaposváron polgármesterjelölt nélkül vág neki a kampánynak, mert Hegedűs József nem tudott elég ajánlószelvényt összegyűjteni. Hegedűsről a Magyar Nemzet a múlt héten azt írta, hogy három évvel ezelőtti munkahelyén, egy kaposvári középiskolában fegyelmit indítottak ellene szexuális zaklatás miatt. Vona Gábor Kaposváron azt mondta, ebben az ügyben is lefolytatják a vizsgálatot, de Hegedűs nem követett el olyan alapszabály-ellenes cselekedetet, mint a volt megyei elnök vagy a volt kaposvári listavezető, ami miatt ki kellene zárni a pártból.