Billentyűs és HD-videós Android-mobilok a HTC-től

Vágólapra másolva!
Két új androidos okostelefont mutatott be a HTC: a Desire HD nagyfelbontású videókat tud rögzíteni, a Desire Z pedig teljes billentyűzetével teszi kényelmessé a szövegbevitelt.
Vágólapra másolva!

A tajvani mobilgyártó legújabb mobiltelefonjain a Google Android szoftverének legújabb, 2.2-es Froyo verziója fut majd, melyet a cég saját fejlesztésű, igen elismert Sense felületével, és több más, saját fejlesztésű programmal spékel meg, emellett az első Desire készüléknél 20 százalékkal hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosítanak.

Gyorsabban kapcsolnak be

A HTC saját szoftveres extrái közé tartozik a SmartBoot nevű megoldás, amely az indulást gyorsítja meg, a cég szerint 45 másodpercről 12 másodpercre csökkentve a készülék feléledéséhez szükséges időt.

Emellett a a HTC a saját készítésű Sense kezelőfelületét is megújította, amelyben például lehetőség lesz arra is, hogy ne minden, csak a fontosként bejelölt ismerősöktől érkező üzeneteket jelezze ki. Egy hamarosan induló honlapon keresztül a felhasználók egy webes felületen keresztül végezhetik a telefon menedzselését, például az üzenetek, kontaktlisták lementését, új készülékre másolását. Emellett akár a távolból is kideríthető, hol található a készülék - ha van gps vagy mobilhálózati jel -, és le is lehet tiltani a használatát a világhálón keresztül.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A HTC Desire HD

HD-videózás óriási képernyőn

A HTC Desire HD készülék 10,9 centiméteres érintőképernyővel rendelkezik, belsejében pedig egy 1 gigahertzes Qualcomm processzor munkálkodik. A telefon 720p felbontású videofelvételeket tud rögzíteni 4 gigabájtos - memóriakártyával tovább bővíthető - belső tárhelyére, fotózni pedig 8 megapixeles képet lehet vele, beépített villanóval megtámogatva. A készülék másik extrája, hogy a Dolby Mobile hangtechnológiát is beleépítették.

Valódi billentyűzet a kényelmes gépelésért

Valamelyest kisebb, 9,3 centiméteres érintőképernyővel szerelik fel a Desire Z-t, ez a készülék azonban az LCD alól előhúzható teljes billentyűzetet kapott. A Z-t kisebb teljesítményű, 800 megahertzes Qualcomm processzorral szerelik fel, és kamerája sem 8, hanem 5 megapixeles, ugyanakkor szintén alkalmas HD-minőségű videofelvételre. Belső memóriája ugyancsak 4 gigabájtos, és microSD-kártyával bővíthető.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A HTC Desire Z

Mindkét új készülék októberben jelenik majd meg az európai boltokban, áruk egyelőre nem ismert.