Vágólapra másolva!
Megszerezte pályafutása első országos bajnoki címét tízpróbában az Európa-bajnoki ezüst-, világbajnoki bronzérmes Zsivoczky Attila, aki sérülések miatt három év után versenyzett újra végig tízpróba viadalt.

"Az volt a legfontosabb, hogy végig tudjam csinálni, sikerült, nagyon elfáradtam - nyilatkozta a 33 éves atléta. - Most pihenek, aztán két-három hét múlva óvatosan elkezdem az alapozást."

Zsivoczky a kétnapos versenyt 7708 ponttal nyerte meg, ami ugyan messze elmarad 8554 pontos országos csúcsától, ám ilyen előzmények után egyelőre nem is lehettek 8000 pont feletti tervei.

"A verseny teljesítése volt a legfontosabb, de azért mindenképpen szerettem volna 7700 pont fölé kerülni, mert az legalább valahogy kinéz" - mondta a 2006-os kontinensviadal másodikja, aki a dobószámokkal elégedett volt a kétnapos budapesti viadal után.

A kalapácsvető olimpiai bajnok Zsivótzky Gyula fia a terveiről elmondta, hogy a nagy cél a 2012-es olimpia, ám csak az éppen soros feladatokra gondol, sérülésmentes, jó alapozás után egy eredményes fedettpályás szezont, majd a szabadtéri világbajnokság szintjét szeretné elérni. A női hétpróbázóknál Farkas Györgyi győzött 5847 ponttal.