Aggódik a piac a Deutsche Bank gyengélkedése miatt

Vágólapra másolva!
Felerősödtek a befektetési bankok harmadik negyedévi teljesítménye miatt aggódó hangok azok után, hogy a Deutsche Bank AG ma gyenge júliusi és augusztusi bevételről és kereskedelmi eredményről számolt be.
Vágólapra másolva!

A harmadik negyedévi teljesítményéről abban a kiadványban számolt be a vezető német pénzügyi szervezet, amelyben tájékoztatást ad a tervezett 10,2 milliárd eurós tőkeemelésről. A veszteség fő oka, hogy 2,3 milliárd euróval leértékelték a bank részesedését a Deutsche Postbankban, de a gyenge nyári üzletmenetről szóló információk ijesztették meg leginkább a piaci szereplőket.

A Deutsche Bank részvényei 4,5 százalékos eséssel zártak és ez elég is volt ahhoz, hogy magával rántson több nagyobb pénzintézetet, így a UBS-t, a Credit Suisset és a HSBC-t, amelyek egy százalékot meghaladó mínuszban zártak. Júliusban és augusztusban hangsúlyosabb volt a szezonális visszaesés, mint 2009 harmadik negyedévében a vállalati szolgáltatásokban - írta kiadványában a Deutsche Bank. A bank "fejős tehenének" számító piacon a harmadik negyedévi profit "lényegesen alacsonyabb szinten lesz, mint az előző év hasonló időszakában". Akkor 1,4 milliárd eurós adó előtti eredményről számoltak be.