Enyhe erősödéssel nyitott a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,73 pontos emelkedéssel, 22 866,55 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,26 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője esésre számít a BÉT-en, melynek mértéke azonban kérdéses. Véleménye szerint a tőkepiacokba mesterségesen pumpált pénzek összeomlást indokolnának a részvénypiacokon, de ennek egyelőre nem látszik nyoma, így inkább hosszú, elnyúló esésre lehet számítani.

A nemzetközi piacokon bizonytalan az irány csütörtökön, a New York-i tőzsdemutatók csökkenéssel zártak, az ázsiai piacok többsége pedig zárva tart. Európában vegyes nyitást várnak a szakértők. Az Egyesült Államokban a használt lakások forgalmáról és a munkanélküli segélyt igénylők számáról közölnek adatokat csütörtökön, továbbá a Conference Board amerikai gazdaságkutató intézet augusztusi összetett konjunktúramutatóját hozzák nyilvánosságra.

A BUX 43,86 pontos, 0,19 százalékos csökkenéssel, 22 807,82 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 16,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.