Felemásan kezdtek a vezető magyar részvények

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom és a Mol drágult, az OTP és a Richter azonban gyengült a csütörtöki kezdés után, így a BUX is minimális süllyedéssel kezdett.
Vágólapra másolva!

Mínuszban nyitott csütörtökön a pesti tőzsde: a BUX néhány perccel a kezdés után 22 785 pontnál tartott, ami 0,1 százalékos veszteséget jelent a szerdai záráshoz képest.

A vezető részvények közül a Mol 0,5 százalékkal 20 600 forintra erősödött, az OTP ezzel szemben 1 százalékkal 5175 forintra esett. A Magyar Telekom 0,4 százalékkal 669 forintra drágult, a Richter pedig 0,8 százalékkal 46 130 forintra gyengült.

Gerőcs Tamás, az Equilor elemzője közölte, a negatív hangulatot erősíti, hogy a Moody's leminősítette Spanyolország hitelbesorolását a gyengülő pénzügyi helyzet és az erőtlen növekedési kilátások miatt. A csütörtöki kereskedést befolyásolhatja továbbá az amerikai piac szeptemberi alakulása fontos üzenet a befektetők számára. Az általában gyenge szeptember az idén igen erősen alakult az Egyesült Államok értékpapír piacain, ami azt mutatja, hogy "túlfutott" a piac és ez bizonytalanságot okoz - tette hozzá.