Vágólapra másolva!
Megtetszett Lewis Holtby játéka Joachim Löwnek; a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya valószínűleg be is hívja keretébe a svédek elleni barátságos mérkőzésre a Bundesligában éllovas Mainz középpályását.

"Egymagában már azért a klasszis passzért, amellyel szombaton az első gól előtt kiugratta csapattársát, érdemes volt a nézőknek kifizetniük a jegyet" - mondta a szakvezető egy televíziós műsorban. Löw maga is a lelátón ült a mérkőzésen, melyen a Mainz 4-2-re verte a Hoffenheimet, s ezzel hét forduló után is százszázalékos.

Holtby átadásával egyébként Szalai Ádám futott el, az ő középre gurításából született az első gól. Később a magyar játékos és Holtby - az utánpótlás válogatott csapatkapitánya - is betalált a kapuba, Szalait éppen Holtby hozta helyzetbe, majd még egy tizenegyest is kiharcolt, melyet egy másik fiatal reménység, Andre Schürrle értékesített.

"Hamarosan a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatnak, mindketten nagy tehetségek" - szögezte le a szövetségi kapitány, aki azonban a következő Európa-bajnoki selejtezőkön egyelőre még nem számít rájuk. November közepén viszont már nekik és más fiataloknak is lehetőséget adna a svédekkel szembeni barátságos találkozón.