Főiskolákat és amerikai nagyvállalatokat hoz össze Obama

Vágólapra másolva!
Az önkormányzati főiskolák és a vezető amerikai nagyvállalatok partnerségére épülő munkaerő-képzési programot hirdetett meg hétfőn Washingtonban Barack Obama amerikai elnök.
Vágólapra másolva!

A Szakképzettség Amerika Jövőjéért elnevetésű program célja egy országos hálózat kiépítése, amely maximálja a felsőfokú munkaerőképzés lehetőségeit, s összhangba hozza a diákok tudását az igazgatótanácsok által támasztott követelményekkel, mondta az elnök gazdasági tanácsadói testületének ülésén.

Az elnök szerint a kétéves főiskolai képzésen résztvevők számának növelése által megerősödik az Egyesült Államok versenyképessége a világpiacon. Obama szerint a főiskolát végzettek arányának növelése az egyik kulcseleme annak a törekvésének, hogy helyreállítsa Amerika vezető szerepét a világban.

A Szakképzettség Amerikai Jövőjéért program keretében valamennyi tagállam területén létrehoznak legalább egy jelentősebb partnerkapcsolatot az ipar és a főiskolák között. A partnerségek révén Obama azt szeretné elérni, hogy 2020-ig ötmillióval nőjön a főiskolai diplomával rendelkezők száma.