Kiszabadíthatjuk adatainkat a Facebookról

Vágólapra másolva!
Minden adatunkat letölthetjük a Facebookról, ha ki akarunk költözni a világ legnagyobb közösségi oldaláról. Bár a funkció egy napja elérhető, nem sikerült működésre bírni.
Vágólapra másolva!

"Az embereknek hatalmuk van afelett az információ felett, amit a Facebookon közzétettek. A "Töltsd le az adataidat" funkció pedig lehetővé teszi, hogy magukkal is vigyék az adataikat" - mondta Mark Zuckerberg.

Forrás: [origo]
E-mailben figyelmeztet az oldal, ha elkészült az adatainkkal tömött óriási tömörített fájl

A bejelentéssel a Facebook a magát anti-közösségi oldalként hirdető Diasporát hozta kellemetlen helyzetbe. A New York-i egyetem matematikus hallgatói által fejlesztett szoftver azt ígérte, hogy a hálózat tagjai bármikor letölthetik és átköltöztethetik az összes általuk felvitt adatot. Most hogy ezt a Facebook is felkínálja, a fejlesztők kénytelenek lesznek újabb

A letöltési lehetőséggel élőknek nem kell attól félniük, hogy az adatok törlődnek a Facebookról. Ezt továbbra is egy másik menü alatt érhetik ela felhasználók. Arról egyelőre nincsenek adatok, hogy hányan kezdték el archiválni a Facebookon közzétett képeiket, hozzászólásaikat. Az azonban biztos, hogy a szolgáltatás jelenleg nagyon lassú, az összeállított, minden adatunkat tartalmazó zip fájl helyett pedig csak egy hibaüzenetet szolgál ki a lap.