Tévébe költözteti a videotelefont a Cisco

Vágólapra másolva!
Leginkább a Jetson család rajzfilmben érő karaktereinek videotelefonjára hasonlít a Cisco otthoni használatra szánt távjelenlét rendszere.
Vágólapra másolva!

Az Ümi nevű megoldás használatához egy HD-felbontású tévére van szükség, alapcsomagjában pedig egy nagyfelbontású kamera, egy wifire vagy vezetékes internetre kapcsolódó beltéri egység és egy távirányító található meg. Míg a számítógépre kapcsolt webkamerával már régóta lehet videotelefonálni, a Cisco új rendszere hasonlóan működik mint a telefon, azaz nem kell használatához bekapcsolva lennie egy számítógépnek.

Emellett a hagyományos webkamerás videotelefonos megoldásokhoz képest az Ümi jobb hang-, és képminőséget biztosít, a HD-minőségű élő videoközvetítés valós időben történik, késleltetés nélkül - állítja a Cisco. A távjelenléti rendszer nagyfelbontású kamerájával rögzített felvételeket a Facebookra és a YouTube-ra is fel lehet tölteni, és a rendszerből a Google Talkot használó ismerősöket is fel lehet tárcsázni, a távirányítóval pedig a kamera optikájának iránya és zoomja is vezérelhető.

Forrás: [origo]

A rendszerben videós üzenetek fogadására is lehetőség van, ezt az otthoni tévén kívül laptopról is meg lehet tekinteni. Az USA-ban novemberben debütáló Ümi rendszer nem lesz olcsó, az alapcsomagja 600 dollárba, vagyis 120 ezer forint körüli összegbe kerül majd, havidíja pedig 25 dollár, vagyis nagyjából ötezer forint lesz, ezért cserébe korlátlan hívási lehetőség jár, bár a megoldás a felhasználó saját netkapcsolatát használja a hívások létesítéséhez.