Nem valószínű, hogy a Microft megveszi az Adobe-ot

Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint Microsoft és az Adobe vezetése titkos tárgyalásokat folytat, a szoftveróriás pedig fel akarja vásárolni a többek közt Flash és PDF formátumairól ismert céget, de a cégekhez közel álló források ezt nem tartják valószínűnek.
Vágólapra másolva!

A New York Times a napokban arról számolt be, hogy Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója titkos tárgyalásokat folytatott Shantanu Narayennel, az Adobe vezetőjével, ahol többek közt az is felmerült, hogy a korábbinál szorosabb együttműködés biztosítása végett a szoftveróriás felvásárolná az Adobe-ot. Bár ötletként valóban felmerült az akvizíció lehetősége, a társaságokhoz közel álló források egyenesen képtelenségnek titulálták ennek lehetőségét - adta hírül a CNet másnap.

Míg a Microsoftot a legtöbben a Windows és Office szoftverekről ismerik, míg az Adobe neve a Photoshop képszerkesztőről, a Reader nevű PDF-olvasóról és a Flash formátumról ugrik be az átlagembereknek. A találkozó tényét a Microsoft nem kommentálta, az Adobe viszont megjegyezte, hogy miután a két cég termékeit milliók használják, természetes, hogy a cégvezetők időnként eszmecserét folytatnak egymással.

A két cég vezetője a New York Times értesülései szerint több mint egy órán át tárgyalt egymással, melyek során az Apple-lel szemben való közös fellépés is felmerült. A Mac számítógépek gyártója a Microsoft régi riválisa, amely az Adobe-bal azért került összetűzésbe, mert iPhone és iPad hordozható gépein nem tette elérhetővé annak Flash technológiáját. Ugyanakkor a két cég egymásnak is riválisa, hiszen a Microsoft a Flashhez hasonló platformot készített Silverlight néven, az Adobe PDF dokumentumtechnológiája pedig a cég Office programcsomagjával hozható összefüggésbe.