Vágólapra másolva!
Nagyjából két héttel indulását követően elérhetetlenné vált a Mulve nevű ingyenes zeneletöltő szolgáltatás, amelynek működtetőjétt a brit rendőrség letartóztatta. 
Vágólapra másolva!

A Mulve nevű szájt a teljes ismeretlenségből bukkant fel szeptember utolsó napjaiban: az oldalon egy néhány száz kilobájtos kliensprogramot lehetett letölteni, amely zenefájlok gyors letöltését tette lehetővé. A program néhány napon belül olyan népszerű lett, hogy szerverei a felhasználói roham miatt elérhetetlenné váltak.

Bár később a letöltések újra működtek, a múlt héten a szolgáltatás végleg elérhetetlenné vált: a TorrentFreak értesülései szerint ugyanis a brit rendőrség letartóztatta működtetőjét. Míg korábban azt sem lehetett tudni, hogy a Mulve honnan tölti le a zeneszámokat, vizsgálatok nyomán később kiderült, hogy a legnagyobb orosz közösségi szájt, a Vkontakte szervereiről szívta le az mp3-akat, amelyekből a működtetők állítása szerint mintegy tízmillió zeneszám volt elérhető.

Forrás: [origo]
Ingyen elérhető zenéket lehetett keresni a Mulve-val

A Wikipédia szócikke szerint a Mulve-ot eredetileg Search néven hobbiprojektként készítette el egy Ryysa felhasználónevű internetező, aki egy online fórumon még 2008-ban tette elérhetővé a szoftver első verzióját. A szoftver honlapján jelenleg egy üzenet fogadja a látogatókat, amelyben az üzemeltetők arról számoltak be, hogy jogi problémák miatt leállították a szolgáltatást. Nyilatkozatuk szerint a szoftver túl nagy figyelmet kapott a média és a lemezkiadók részéről, az üzemeltetők pedig továbbra is élni akarják megszokott életüket, ezért nem akarnak pereskedni sem.