Kortárs Drámafesztivál séróbajnok beatboxerrel

Vágólapra másolva!
November 26. és december 4. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Kortárs Drámafesztivált Budapesten. Ezúttal az Egyesült Államok és Reggie Watts az esemény vendégei. Watts egyebek mellett opera-beatbox szatirikus előadásaival vált ismertté, bár frizurája is legalább annyira jó, mint zenei munkássága.
Vágólapra másolva!

Az idei, november 26-án kezdődő drámafesztivál vendége az Amerikai Egyesült Államok színháza. A szervezők a Trafó és a MU Színház színpadán igyekeznek kísérletező és műfaji határokat feszegető produkciókat mutatni a nézőknek.

A programblokkban Reggie Watts ad szólókoncertet és tart workshopot. Neki az a különlegessége, hogy tíz oktávnyi hangterjedelemmel rendelkezik, és a keleti parton, majd a világban szatirikus opera-beatbox előadásaival lett ismert.

Forrás: AFP
Reggie Watts

Négy előadással mutatkozik be New York egyik legprogresszívebb befogadószínháza és produkciós műhelye, a PS122. Budapesten látható produkcióik az amerikai és a magyar társadalom között keresnek párhuzamokat, és a szervezők szerint az Egyesült Államok legizgalmasabb színházi kísérleteiből kínálnak ízelítőt.

Az ígéretek szerint a Kortárs Drámafesztiválon a nézők olyan előadásokat láthatnak, amelyek finoman, a színház eszközeivel reflektálnak az aktuális kis- és nagypolitika eseményeire, miközben a felszínen az amerikai álmot; a csillogást, a boldogságot, a gyönyört kínálják.

A magyar programban egyebek mellett Pintér Béla és Társulata, a Szputnyik Hajózási Társaság, az Örkény, a Nemzeti és a Kolibri valamint a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház kap helyet.

http://www.youtube.com/v/BYwfRjS9rn4?fs=1&hl=hu_HU

A fesztivál egyik eseménysorozata a kortárs lengyel és magyar dráma kapcsolatát vizsgálja a Krakkói Magyar Központtal együttműködve. A Kortárs Drámafesztivál célja a magyar színház legjobbjait bemutatni külföldi vendégeinknek, és egyúttal innovatív külföldi előadásokat kínálni a magyar közönségnek.