Vágólapra másolva!
Tizenhárom gólbírós rendszert tekint át a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), amelyek révén hatékonyabbá lehetne tenni a játékvezetők ténykedését.

Mindegyik technológia prezentációja már a múlt héten megtörtént, a következő lépésként pedig a FIFA szabályalkotó testülete, az IFAB október 20-án foglalkozik velük.

Az IFAB technikai albizottsága még júliusban, Cardiffban ült össze a dél-afrikai világbajnokság játékvezetői tévedései következtében egyre inkább követelt új rendszer bevezetése miatt, akkor az egyetlen napirendi pont a két további bíró alkalmazása volt.

Az 1886-ban alapított IFAB márciusban arról határozott, hogy leállítja a chipes labdával folytatott kísérleteket. A testületnek nyolc tagja van, ennek felét - amely az íratlan szabályok szerint mindig egységesen szavaz - 1913 óta a FIFA delegálja, a másik négy vezető pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára júliusban leszögezte: ez volt az utolsó vb, amelyen még a jelenlegi játékvezetői rendszer működött. Arról, hogy lesz-e bármiféle új szabály, jövő márciusban határoznak.