Vágólapra másolva!
David Cameron brit miniszterelnök meghívására Londonban vendégeskedik szerdán kedden Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke és Jerome Valcke főtitkár, hogy megvitassák a 2018-as, illetve 2022-es világbajnokságra kandidáló Anglia terveit.

A futballvezetők előbb a brit kormányfő rezidenciáján, a Downing Street tízben tesznek látogatást, majd találkoznak Boris Johnsonnal, a főváros polgármesterével.

A pályázati bizottságot vezető Geoff Thompson közlése szerint prezentációjukban bejelentik egy globális alapítvány létrehozását, amelynek hatásait terveik szerint "több generáció élvezheti majd szerte a világon".

Cameron néhány nappal azután hívta meg Blattert, hogy májusban megválasztották. Nem titkolt célja az volt, hogy még a 2018-as és 2022-es torna helyszínének december 2-i kijelölése előtt találkozzanak. A két csúcseseményre az angolok mellett Oroszország és az Egyesült Államok jelentkezett önállóan, míg Hollandia és Belgium, valamint Spanyolország és Portugália közösen kandidált. Katar, Japán, Ausztrália és a Koreai Köztársaság csak a 2022-es eseményre nyújtotta be a pályázatát.