Vágólapra másolva!
Finnországban kedd este megszakított egy 23 éves rossz sorozatot a magyar fociválogatott: Dzsudzsák Balázs győztes gólt lőtt a 85. perc után, amire 1987 decembere óta nem volt képes tétmeccsen a csapat.

A keddi esti Eb-selejtezőn a 94. percben kicsikart győzelem értékét növeli, hogy legutóbb több mint öt éve, 2005 márciusában szerzett pontot érő gólt a hosszabbításban a magyar együttes. Akkor Rajczi Péter egyenlített Bulgária ellen.

Az elmúlt 24 év elbukott Eb- és vb-selejtezői során viszont mindössze egyetlen olyan tétmérkőzés akadt, amikor a magyar válogatott a 85. percen túl szerzett győztes gólt: 1987 decemberében Ciprus ellen Kiprich József a 88. percben érte el a találkozó egyetlen gólját.

A csoportban a négy meccs után százszázalékos hollandok vezetnek, akikkel a magyarok jövő márciusban csapnak össze, ráadásul rögtön kétszer. Előbb március 25-én a Puskás Ferenc-stadionban, négy nappal később pedig Amszterdamban.

Magyarország és Hollandia legutóbb nyáron találkozott barátságos mérkőzésen, s akkor 6-1-re nyertek a vb-re készülő narancsmezesek.