Vágólapra másolva!
Nagyon elégedett az angolok világbajnoki pályázatával Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

"Lenyűgözött a pályázati anyag, Anglia már holnap gond nélkül megrendezhetne egy világbajnokságot" - jelentette ki sajtótájékoztatón a sportvezető, aki David Cameron brit miniszterelnök meghívására utazott Jerome Valcke főtitkárral együtt Londonba, hogy tájékozódjon a 2018-as, illetve a 2022-es kandidálásra vonatkozó tervekről.

"Anglia a labdarúgás szülőanyja, sokat adott a futballnak. Az önök elődeinek nehéz helyzeteket kellett megoldaniuk a huliganizmussal kapcsolatban, de komoly lépések történtek, melyek nyomán ma már biztonság uralkodik a stadionokban. Ha ez máshol is így lenne, nem kellene olyan botrányokkal szembesülnünk, mint amilyen kedden történt Genovában" - utalt Blatter a szerb huligánok olaszországi randalírozására.

Harold Mayne-Nicholls, a FIFA szemlebizottságának vezetője maga is dicsérte az angol elképzeléseket még augusztusban, az akkori négynapos látogatása után. Blatter a saját jelentését az október végi ülésen tárja a végrehajtó bizottság elé. A FIFA december 2-án, Zürichben dönt mind a 2018-as, mind a 2022-es világbajnokság helyszínéről.

A két eseményre az angolok mellett Oroszország és az Egyesült Államok jelentkezett önállóan, míg Hollandia és Belgium, valamint Spanyolország és Portugália közösen kandidált. Katar, Japán, Ausztrália és a Koreai Köztársaság csak a 2022-es eseményre nyújtotta be a pályázatát.