Gyári állapotú Trabant kalapács alatt

Vágólapra másolva!
Több mint félszáz kedves régi tárgy keres új gazdát vasárnap a Hungexpón. A XI. Oldtimer Aukció listájára a ritka folyóiratok és a dísztárgynak is kiváló autó- és motoralkatrészek mellett egy nyolcvankilenc éves Ford T-modell és egy hetvenezer kilométert futott, újszerű Trabant 601 is felkerült. Az árverés mellett veteránbörzét is rendeznek ugyanott.
Vágólapra másolva!

Forrás: Oldtimer Press
"Skoda Rapid 136G Convertible. 1989. 05. Jobbkormányos kivitel, nyitható tető, holland papírokkal."
Kikiáltási ár: 690 ezer forint

A vasárnapi rendezvény igazi csemege a klasszikus járművek rajongói számára, hiszen az aukcióra felvett tárgyak között mindenki megtalálhatja a számára legtöbb emléket felidéző különlegességet. Számtalan eredeti prospektus, folyóirat, nehezen beszerezhető könyv található a listán. A harmincas és a negyvenes évek antik kiadványai mellett az elmúlt ötven év nyugati és keleti típusainak kezelési útmutatói, prospektusai és sajtófotói is feltűnnek.

Forrás: Oldtimer Press
"Wanderer prospektus W45, W23, W52, W26, belül Hess Ervin pecsétje, 1930-as évek."
Kikiáltási ár: 25 ezer forint

Klasszikus emléktárgyak sem hiányozhatnak, rábukkanhatunk korabeli vezetői engedélyekre, bélyegekre, matricákra, plakátokra és albumokra is. Egykori használati tárgyból nosztalgikus emléktárggyá vált kitűzők, címkék, plakettek, jelvények és emblémák mellett kisebb-nagyobb kiegészítőkre, csapágyfedélre, karbidlámpára, motoros táskára vagy éppen egy taxiórára is licitálhatunk.

Forrás: Oldtimer Press
"Ikarus autóbusz asztali dísz, alumíniumöntvény 210 mm hosszú műanyag lapon."
Kikiáltási ár: 12 500 forint

A www.veteran.hu oldalon megtekinthető, száz és félmillió forint közötti kikiáltási áron kínált kisebb-nagyobb holmik mellett valódi autókért és motorokért is lehet versengeni. Százezer forintról indul a licit egy 1976-os évjáratú Daciáért, aki azonban inkább egy közel gyári állapotú Trabantra vágyik, legalább hatszázezer forinttal készüljön.

Forrás: Oldtimer Press
"Trabant 601 Limousine, 1979-es, 70 ezer km. Minden gyári, rozsdamentes, vizsgával, tulajdonosától."
Kikiáltási ár: 600 ezer forint

Nyugatról kerül vissza a volt keleti blokkba egy angol piacra gyártott, holland papírokkal rendelkező, jobbkormányos, nyitott tetejű 1989-es Skoda Rapid 136G Convertible. Az aukció legértékesebb tárgya egy igazi autós ikon lesz: az eredeti állapotú, működőképes Ford T-modell kabrió kikiáltási ára piaci értéke alól, 3,5 millió forintról indul, a végösszeg felét jótékony célra szánja tulajdonosa.

Forrás: Oldtimer Press
"Csepel 125/49. Üzemképesen, igényesen restaurált állapotban." Kikiáltási ár: 600 ezer forint

A kétkerekűek szerelmeseinek is érdemes kilátogatni, hiszen akár egy 1964-es Junak 350-eshez, egy Jawa 559-eshez, egy Csepel 125-öshöz, vagy egy T5-ös Pannóniához is hozzájuthatnak.

XI. Oldtimer Aukció
2010. október 17., vasárnap 11 óra
Hungexpó Fogadócsarnok (1101 Budapest, Albertirsai út 10., IV. kapunál)
Az árverési tárgyak az aukció napján 8 és 10.30 között megtekinthetők a helyszínen.
Információ: 1/425-3668, 70/384-1636, www.veteran.hu



Aki szívesebben vásárol közvetlenül az eladótól, érdemes körülnéznie az árveréssel egy napon és helyen, az ismert motorkerékpár-restaurátor cég, az Old Motors szervezésében megrendezett veteránvásáron is. A reggel öt órakor nyitó börzén régi járművek, hozzájuk való alkatrészek, military-felszerelések valamint egyéb régiségek cserélnek gazdát, a parkolóban pedig a Magyar Veterán Opel Klub állítja ki autóit.

Budapesti Veterán Vásár
2010. október 17., vasárnap 5-17 óráig
Hungexpó, IV. es kapunál (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)
Látogatóknak a belépés díjtalan.
Információ: 1/425-0145, www.oldmotors.hu