Vágólapra másolva!
Az esélyesek közül az Eger és az FTC kettős győzelemmel jutott be a férfivízilabda Theodora Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, s az elődöntős mezőny tagja lett még a vasárnapi visszavágók nyomán a Honvéd, amely a címvédő Vasast buktatta el, és a Szeged együttese is.

Vízilabda, MK, negyeddöntő visszavágók:
ZF-Eger - PVSK-Fűszért 9-4 (2-2, 1-0, 3-0, 3-2)
Groupama-Honvéd - TEVA-Vasas-UNIQA 11-10 (3-2, 4-4, 2-1, 2-3)

Az Eger, mint a legutóbbi bajnoki idény ezüstérmese és kupamásodikja, az idegenbeli 13-9-es siker után vasárnap, hazai medencében még biztosabban nyert, így kettős győzelemmel lett elődöntős.

A csupa ob I-es csapat alkotta párok közül a legutóbb bajnok, egyszersmind kupagyőztes Vasas és a Honvéd duettjének küzdelme hozta a legtöbb izgalmat.

A Komjádi uszodában játszott szombati 5-5 után a Kőér utcai visszavágón hamisítatlan vízi ütközet zajlott a felek között, amelyben a hazai együttes az ide-oda hullámzó játékot követően, 7-7 után elhúzott 11-7-re, ám az angyalföldi alakulat a végül öt gólig jutott, háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és a triplázó horvát világbajnok, Miho Boskovics révén visszazárkózott 11-10-re, egyenlítenie azonban már nem sikerült.
Így nem kis meglepetésre a Honvéd folytathatja a legjobb négy között.