Vágólapra másolva!
A két BL-forduló után tökéletes mérleggel álló csapatok óriási lépést tehetnek a legjobb 16 közé egy újabb győzelemmel. A Real Madrid az AC Milan ellen teheti meg ezt a lépést, Mourinho felől az olaszok akár tíz csatárral is játszhatnak, csak Inzaghi ne legyen köztük.

Két csoportban is százszázalékos csapatok találkoznak kedden a Bajnokok Ligájában. Az egyik az Arsenal-Sahtar Donyeck összecsapás, melyen a vendégeknél ott lesz a horvát Eduardo da Silva, aki a nyáron az Ágyúsoktól igazolt Ukrajnába. A brazil származású támadó három idényt játszott Londonban, de elsősorban mindenki a súlyos sérülése miatt emlékszik rá: még 2008 februárjában a Birmingham City elleni bajnokin szenvedett kettős lábtörést, és ezt követően már nem tudta visszaverekedni magát a kezdők közé.

Ettől függetlenül elmondása szerint csak szép emlékei vannak a klubról, azt pedig előre eldöntötte, hogy Fabregasszal cserél majd mezt. Így aztán nem csak az Arsenal hívei számára jó hír, hogy a spanyol középpályás felépült sérüléséből, megkezdte az edzéseket, és várhatóan ott lesz a keretben a Sahtar ellen. Az Ágyúsok az Emirates-stadionban 25 BL-mérkőzésből csak egyet veszítettek el, kedden ők lesznek az esélyesek.

Mourinho: Csak Inzaghi ne játsszon

Ugyancsak egy angol és egy kelet-európai csapat játszik majd a másik hatpontosok rangadóján, az F csoportban a Chelsea a Szpartak Moszkvához utazik.

A londoniaknál Frank Lampard még mindig nem játszhat sérülése miatt, ám Carlo Ancelotti immár számíthat Didier Drogbára, aki letöltötte eltiltását, amit még az előző idényben szedett össze. A Chelsea bő két év után először lép pályára a Luzsnyiki-stadionban, ahol 2008 májusában elveszítette a BL-döntőt a Manchester United ellen. Az angolok orosz középpályása, Jurij Zsirkov nem számíthat jó fogadtatásra, mivel a Szpartak riválisánál, a CSZKA-nál futballozott korábban.

A forduló rangadóját a Bernabéu-stadionban rendezik, ahol a Real Madrid vendége az AC Milan lesz. Ez a két klub hódította el a legtöbbször a BEK/BL-serleget (a madridiak kilencszer, a milánóiak hétszer), és a múltban számtalan emlékezetes találkozót játszottak egymással, kezdve a BEK legelső kiírásának elődöntőjétől egészen az előző szezon csoportköréig.

Tavaly a piros-feketék 3-2-re nyertek Madridban, jórészt Pato két góljának köszönhetően. A brazil támadó most is jó formában van, de ugyanez elmondható a Real Madridról is, amely a szezon eleji gyengélkedés után egyre gólerősebb, ráadásul eddig mindkét BL-meccsét megnyerte. José Mourinho, a Real trénere jól ismeri a Milant, miután az előző két idényben az Internél dolgozott. A portugál szakember bevallása szerint nem Patótól vagy Ibrahimovictól tart, hanem Filippo Inzaghitól. "Tőlem Ami engem illet, a Milan akár tíz csatárral is felállhat, a lényeg, hogy Inzaghi ne játsszon" - mondta a szokásához híven mentális hadviselést is folytató Mourinho.

Barcelonában blokkolhat be a Koppenhága

A Barcelona csak négy pontot szerzett az első két körben, így meglepetésre második csoportjában a Köbenhavn mögött. Várhatóan csak szerdáig maradnak hibátlanok a dánok, akkor ugyanis a Camp Nouba látogatnak. Ugyanakkor ebben az idényben a Barca képes szenvedni hazai pályán: a Hércules nyerni tudott, a Mallorca pedig pontot szerzett a bajnokságban.

Szerdán a legnagyobb rangadót Milánóban játsszák, a címvédő Internazionale a Tottenham Hotspurt fogadja. A milánóiak trénere, Rafa Benítez jól ismeri az ellenfelet, hiszen az elmúlt öt évben a Liverpool mesterként a Spurs is a riválisai közé tartozott. A londoniak edzője, Harry Redknapp összesen tizenhárom alkalommal mérte össze erejét Benítezzel a Premier League-ben, és öt vereség mellett ötször le tudta győzni a spanyolt - de mindig csak hazai pályán.

Forrás: AFP
Eto'o foghíjas Spurs-védelemmel néz szembe

Az Internél még mindig rengeteg a sérült, azonban a Diego Milito távollétében eredeti posztján, középcsatárként futballozó Samuel Eto'o bombaformában van, a szezon során már tizenegy gólt szerzett. A Spursnél közben sorra dőlnek ki a védők, szerdán Ledley King, Yoanes Kaboul és Michael Dawson sem játszhat.

Bajnokok Ligája, 3. forduló

Kedd
E csoport
AS Roma - Basel 20:45
Bayern München - CFR Cluj 20:45

F csoport
Szpartak Moszkva - Chelsea 18:30
Olympique Marseille - MSK Zilina 20:45

G csoport
Ajax - Auxerre 20:45
Real Madrid - AC Milan 20:45

H csoport
Sporting Braga - Partizan Beograd 20:45
Arsenal - Sahtar Doneck 20:45

Szerda
A csoport
Internazionale - Tottenham 20:45
Twente - Werder Bremen 20:45

B csoport
Schalke 04 - Hapoel Tel-Aviv 20:45
Olympique Lyon - Benfica 20:45

C csoport
Rangers - Valencia 20:45
Manchester United - Bursaspor 20:45

D csoport
Panathinaikosz - Rubin Kazany 20:45
Barcelona - Köbenhavn 20:45



www.global-soccer.eu