Megtriplázta profitját a Harley-Davidson

Vágólapra másolva!
Bár a motorkerékpárok értékesítése világszerte visszaesett, a Harley-Davidson mégis megháromszorozta nyereségét a harmadik negyedévben.
Vágólapra másolva!

Jelentősen, több mint háromszorosával nőtt a Harley-Davidson amerikai motorkerékpár-gyártó harmadik negyedévi adózott eredménye elsősorban pénzügyi ágazatának a nyereségességére, ami ellensúlyozta a motorkerékpár eladások csökkenését. A Harley-Davidson negyedéves adózott eredménye 88,8 millió dollár, részvényenként 38 cent lett a szeptember 26-án záródott negyedévben, az egy évvel korábbi 26,5 millió dollár, részvényenként 11 cent után.

Az üzemi tevékenyégből származó profit 40 cent lett részvényarányosan, a szakértők 35 centre számítottak. A cég bevétele 2 százalékkal 1,09 milliárd dollárra mérséklődött. A szakértők némileg nagyobb, 1,1 milliárd dolláros bevételt vártak. A Harley-Davidson pénzügyi ágazatának negyedéves profitja 50,9 millió dollár volt az egy évvel korábbi 31,5 millió dollár veszteség után.

A motorkerékpár eladások 7,7 százalékkal csökkentek globálisan, és egyebek között 9,4 százalékkal estek az Egyesült Államokban a tavalyi harmadik negyedévhez viszonyítva.