A Viala a leggyorsabban növekvő magyar technológiai cég

Vágólapra másolva!
Idén a Viala Kft. a leggyorsabban növekvő magyar technológiai cég Közép-Európa 50-es toplistáján - tette közzé a Deloitte.
Vágólapra másolva!

A Deloitte tizenegyedik alkalommal hirdette meg "Technology Fast 50" versenyét - amely minden évben Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát rangsorolja -, a magyar cégek közül az idén a Viala Kft. a leggyorsabban növekvő hazai technológiai vállalat - közölte a Deloitte Zrt. Ebben az évben a Technology Fast 50 ranglistán szereplő vállalatok átlagos növekedési üteme 967 százalék volt. Ez javulást jelent a múlt évi értékhez - a 933 százalékhoz - képest. A rangsorban tíz ország képviselteti magát, az ötvenes listára idén 10 magyar vállalkozás került fel. A helyezettek között továbbra is a szoftveripari cégek vannak jelen a legnagyobb számban.

Az ötvenes rangsor első felében megtalálható még a magyar RacioNet Zrt, amelynek fő profilja a hardverbeszerzés és informatikai tanácsadás, továbbá a tartalomkezelő rendszerekkel, webes informatikai megoldásokkal foglalkozó Active Vision Kft is. Szintén a lista első felében foglalt helyet az AITIA Zrt., amely beszédfelismerő alkalmazások, szimulációs és telekommunikációs rendszerek fejlesztésével foglalkozik, emellett bekerült a legjobb hazai cégek közé a NET Média Zrt. médiavállalkozás is.

A Deloitte szakértője felhívta a figyelmet: az átlagos növekedési ütem tavalyhoz képest javult. Ez pedig azt jelentheti, hogy térségünk technológiai vállalatainak sikerült leküzdeniük a válság hatásait - tartalmazza a Deloitte közleménye.