Gyorsabb lesz az új Palm Pre

Vágólapra másolva!
Franciaországban debütál a Palm Pre 2 a hét végén. Az okostelefon kívülről semmit sem változott, processzorát azonban gyorsabbra cserélték a HP mérnökei.
Vágólapra másolva!

A Palm felvásárlásával nem csak a WebOS nevű mobil operációs rendszer került a Hewlett Packard birtokába, hanem a cég ígéretes okostelefonjai, a Pre és a Pixi is. Egy darabig bizonytalan volt a két készülék sorsa, ám a mai bejelentés szerint a HP frissített verziót ad ki a marokkő alakú telefonból.

Forrás: [origo]
Kártya nézettel bővült az operációs rendszer

Az új Pre szívét egy 1 gigahertzes processzor adja, memóriából pedig 16 gigabájtnyit kapott a készülék. Az érintőképernyő a mai okostelefonokhoz képest kis felbontású, csupán 320x480 pixel megjelenítésére képes. A készülékben wifi és Bluetooth csatoló is található, a navigációt pedig beépített GPS könnyíti meg.

A Prén futó WebOS 2.0-ba a legújabb, béta állapotú Flash került, illetve Skype és Bluetooth billentyűzet támogatást is építettek a rendszerbe. A készülék ára egyelőre ismeretlen, azt azonban már tudni lehet, hogy a francia SFR szolgáltatónál lehet majd először kapni.