Távozik a Microsofttól Bill Gates utódja

Vágólapra másolva!
Elhagyja a Microsoftot Bill Gates utódja, a cég szoftvereiért, jövőképéért felelős Ray Ozzie. A Microsoft egyelőre nem tölti be a fő szoftvermérnök pozícióját.
Vágólapra másolva!

Ozzie feladata az lett volna Gates 2008-as távozása után, hogy új utakra terelje a Microsoftot. A vezető nevéhez fűződött a Facebook belépési névvel is működő böngészőből indítható irodai program, a Docs.com, és ő jelenttette ki, hogy a cég jövője az Azure számítási felhőn alapulő webes operációs rendszerben rejlik. A teljes távozás előtt Ozzie a cég szórakoztatóipari termékeivel foglalkozó - a közelmúltban vezető nélkül maradt - osztályát veszi át. A szoftverekért felelős igazgató távozásával a cég legerősebb embere ismét Steve Ballmer lesz.

A Microsoft a rendkívül sikereres Windows 7-tel, a jónak tartott 2011-es Office-szal és a múlt héten bejelentett, az iPhone-ra végre megfelelő választ adó Windows Phone 7-tel talpra tudott állni, képes volt előremutató szoftvereket kiadni. Kérdés, hogy a Ballmerrel érvényesülő konzervatívabb irányvonal képes lesz-e hasonló sikerekre.