Az OTP pörgette a budapesti részvénypiacot

Vágólapra másolva!
A forgalom kétharmadát kitevő OTP-részvények adás-vétele határozta meg a Budapesti értéktőzsde mozgását szerdán.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 150,95 pontos, 0,64 százalékos emelkedéssel, 23 628,15 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,1 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest.

A Mol 75 forinttal, 0,36 százalékkal 20 725 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 101 forinttal, 1,71 százalékkal 6000 forintra erősödött, forgalmuk 12,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 15 forinttal, 2,56 százalékkal 600 forintra nőtt, forgalma 1,5 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 315 forinttal, 0,67 százalékkal 46 680 forintra esett, a részvények forgalma 672,4 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 288,5 millió forintos forgalom mellett 215 forinttal, 0,95 százalékkal 22 950 forintra emelkedett.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: az elmúlt hét 30 milliárd forint feletti forgalmi átlagának a felét érte el szerdán a BÉT részvénypiaca. Reggel az amerikai esés után nagyjából minden részvénypiac egy kicsit mínuszban nyitott, de a nap folyamán történt pozitív fordulat határozta meg alapvetően a kereskedést a budapesti részvénypiacon is. Szerdán ahogyan mostanában szokták, vették a papírokat, a forgalom legnagyobb részét az OTP adta erősödéssel, de kicsit a Magyar Telekom is "magához tért", mivel kiderült, hogy az elemzői várakozásokhoz képest kicsivel kevesebb adót kell fizetnie a cégnek.

Az OTP napi csúcson zárt - hívta fel a figyelmet Darók-Székelyhídy Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. nemzetközi értékpapír üzletág vezetője, amiben szerinte a short pozíciók zárása is közrejátszhatott. A napon belül folyamatosan javult a hangulat a tőzsdén - tette hozzá.

Szegner Balázs, az Equilor üzletfejlesztési igazgatója rámutatott, hogy szerdán a keddi megbicsaklást kicsit kiköszörülték a piacok. A piac nem értékelte különösen negatívan, hogy nap közben profitfigyelmeztetést adott ki az Émász és az Elmű.