Vágólapra másolva!
Elmaradt járandóságára panaszkodik Calvin Watson, a ZTE volt kosarasa, aki óva inti társait a meggondolatlan döntésektől. A Zalaegerszeg szerint részben jogos a játékos panasza, ám a gazdasági válság miatt jelentősen csúsznak a szponzorok kifizetései.

Calvin Watson jelenleg a francia ALM Evreux-ben kosarazik, de tavasszal még bajnok és kupagyőztes volt a ZTE-vel, továbbá az All Star-gála legjobbja és zsákolóbajnoka lett. Az amerikai játékos szerint a zalai klub nem teljesítette vele szemben anyagi kötelezettségeit, ezért az eurobasket.com honlapon keresztül a nyilvánossághoz fordult.

"Nem könnyű a családtól évi tíz hónapot távol tölteni, és a jó teljesítményért az ember elvárja azt a díjazást, amelyről megállapodást írt alá. Remélem, ez a levél segítségére lesz azoknak a játékosoknak vagy ügynökségeknek, akik a ZTE-vel szerződnének. Gondolják át, és vegyék számításba a lehetőségeket, mielőtt döntenének" - olvasható a 25 éves amerikai bedobó állásfoglalásában.

A bajnoki címvédő egyesület közleményben reagált Watson nyilatkozatára: "A hír, amely szerint a klub nem fizette ki maradéktalanul Calvin Watson járandóságát, annyiban fedi a valóságot, hogy a sportoló részére - a klubnál eltöltött két szezon alatt - a havi járandóságai mellett a Magyar Kupa-győzelem után járó prémium hiánytalanul kifizetésre került, viszont a bajnoki aranyéremhez kapcsolódó extra bónusz egy részét a klub nem tudta teljesíteni."

"Megértjük a játékos álláspontját - bár szeretnénk megjegyezni, hogy az első évében három hónapos sérülésekor is kitartott a klub mellette, és teljes mértékű díjazásban részesült -, azonban a gazdasági válság okozta nehézségek miatt a szponzori pénzek beérkezése időbeli csúszást szenved" - folytatja a közlemény. "A klub valamennyi fennálló tartozásának kiegyenlítésére jelentős erőfeszítéseket tesz, amelyek várhatóan rövid időn belül eredményre vezetnek. Ezen körülmények nem befolyásolják a csapat teljesítményét, eredményes szereplését. A kitűzött célunk továbbra is a biztos bejutás a rájátszásba, és ott a minél jobb eredmény elérése."