Perrel fenyegeti a csalókat a Starcraft kiadója

Vágólapra másolva!
Kemény eszközökkel próbálja megállítani a Starcraft II csaló játékosait a Blizzard játékstúdió. A trükköző gamerek kitiltásra, a csalások fejlesztői perre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Eddig elért eredményeit és felhasználónevét kockáztatja, aki csalni mer a Starcraft II-ben. A játékost akkor is a kitiltás veszélye fenyegeti, ha csak a túl nehéznek érzett egyjátékos részeken könnyít egy törés telepítésével.

Forrás: [origo]
Egyjátékos módban sem szabad csalni

A csalóknál is rosszabbul járhatnak a csalást lehetővé tevő programokat író fejlesztők. A Gamespot információi szerint a Starcraft II-t fejlesztő és kiadó cég perrel fenyegette meg a hackeket létrehozó három programozót. A cég nyakatekert érvelése szerint a csalás telepítésekor a szoftver Starcraft kódrészleteket ír a memóriába, amivel megsérti a játék végfelhasználó szerződését és a felhasználási feltételeket is.

A Blizzard azonban egy merész fordulattal nem a szerződésszegés segítése miatt akarja beperelni a csalószoftver fejlesztőit, hanem szerzőijog-sértés miatt. Az indoklás szerint a csaló szoftver a játék egy új, jogosulatlan verzióját hozza létre. A beadványban szerepel az a teljesen jogos vád is, hogy a csalások felborítják a játék egyensúlyát, elrontva azoknak a szórakozását, akik betartják a szabályokat.