Nyolcvan százalékban magyar cégek építik a kecskeméti Mercedes gyárat

Vágólapra másolva!
Már a gépeket szerelik a tető alá került kecskeméti Mercedes gyárban, melyet 80 százalékban magyar vállalkozások építenek, s ahol 2012 elejétől indul meg a gyártás.
Vágólapra másolva!

Az alapkőletételtől számított egy éven belül elkészültek a Mercedes gyár épületei, szeptember óta már a berendezéseket szerelik az üzemekben - közölte Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Rekordidő alatt sikerült felépíteni a gyárat, amelynek építkezésén naponta 1600 ember vesz részt - mondta a leendő gyár igazgatója a bokrétaünnep alkalmából rendezett tájékoztatón. Frank Klein tájékoztatása szerint az építési megbízások több mint 80 százalékát magyar vállalkozások nyerték el.

Beszámolt arról, hogy ma már 650 munkavállalója van a gyárnak, de 2011 végére 2200 magyar munkavállaló fog dolgozni a Mercedes gyárban, közülük csak 220 lesz a német. Hangsúlyozta: a tervek szerint 2012-re 2500 magyar dolgozó fogja gyártani és összeszerelni a Mercedes autóit. Frank Klein szerint a szakemberek képzése jelenleg a legfontosabb, mert az első magyar Mercedes a Mercedes-Benz minden minőségi elvárásának meg fog felelni.

A gyár igazgatója célként azt fogalmazta meg, hogy 2011 májusában kulcsrakész legyen a gyár. A próbaüzem után a gyárban 2012 elején indul a termelés. A felfutás után évente százezer személygépkocsit fognak gyártani Kecskeméten.