Vágólapra másolva!
Kilépett a Second Life nevű virtuális világot üzemeltető cégtől Philip Rosendale, a cég alapítója és ideiglenes elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A virtuális világot működtető Linden Lab cég alapítója, Philip Rosedale két évvel ezelőtt már lemondott elnök-vezérigazgatói pozíciójáról, ekkor Mark Kingdon vette át a cég vezetését, aki júniusban távozott, amikor a társaság munkatársainak 30 százalékának leépítésére kényszerült

Rosedale nyár óta ideiglenes elnök-vezérigazgatóként igazgatta a cég ügyeit, a napokban azonban kilépett a Linden Labtől, a blogján publikált közlemény szerint a társaság élére most újból vezetőt keresnek. Bár a vezető tisztségéről lemond, Rosedale továbbra is a vállalat igazgatótanácsának tagja marad, a jövőben azonban LoveMachine nevű új vállalkozásának útját egyengeti majd, amely virtuális világokban használható mesterséges intelligenciák fejlesztésével foglalkozik.

Forrás: [origo]
Divatbemutató a Second Life-ban

A Second Life hét évvel ezelőtt indult, és egy külön kliensprogrammal használható kibertér, amelyben virtuális ingatlanokat és egyéb javakat is lehetett vásárolni. Bár indulását követően hatalmas őrületet váltott ki, cégek és országok is megjelentek rajta, kibervilágában gigászi összegekért vásároltak földet felhasználók, az utóbbi években teljes érdektelenségbe fulladt.