Vágólapra másolva!
Nemcsak a Genovában félbeszakadt mérkőzést veszítheti el a szerb labdarúgó-válogatott, hanem huligánjai miatt még újabb három pontot levonhat tőle az Európai Labdarúgó Szövetség, értesült a Sportski zurnal. A döntést pénteken hozza nyilvánosságra az UEFA.

A legnagyobb példányszámú szerb sportnapilap, a Sportski zurnal értesülései szerint a vártnál súlyosabb büntetés vár a szerb labdarúgó-válogatottra.

Az október 12-i Olaszország elleni genovai Eb-selejtező 35 perces késéssel kezdődött el, később pedig az újabb botrány miatt - a szerb huligánok pirotechnikai eszközöket és különféle tárgyakat dobáltak a játéktérre - a hatodik percben a skót Craig Thomson lefújta a meccset.

A huligánok napközben és a lefújt mérkőzést követően is összecsaptak a rendőrökkel, összesen tizenhét személyt tartóztattak le. A himnuszok meghallgatása sem sikerült kulturáltan, a szerbek egy albán zászlót elégettek.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hOVMhISN2zySTXxZ


Az előzetes várakozások arról szóltak, hogy a három pontot 3-0-s gólkülönbséggel az olaszok kapják, Szerbia pedig következő három hazai mérkőzését zárt kapuk mögött játssza majd. A Sportski zurnal úgy tudja, ezt az UEFA még megfejeli pontlevonással, így a négy pontot gyűjtő együttesnek mindössze egy marad.

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága pénteken teszi közzé a genovai mérkőzéssel kapcsolatos döntését.