Több magyar Opel-beszállítót akar az ITDH

Vágólapra másolva!
A szóba jöhető magyar cégek listájával segíti az ITD Hungary a szentgotthárdi Opel-gyár új beszállítóinak kiválasztását. A döntést azonban a vállalat németországi központjában hozzák meg.
Vágólapra másolva!

A magyar beszállítók számának növelését szorgalmazza a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITD Hungary) az Opel szentgotthárdi gyárában, ahol 2012-től fokozatosan három új motorcsaládot kezdenek el gyártani - írta az AutoPro.hu.

A járműipari szakportál interjújában Solt Tamás, a General Motors Powertrain Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, nagy az elvárás a magyar beszállítók számának növelését illetően. Az ITDH egy listával segít a cégnek, amelyen a lehetséges beszállítók szerepelnek.

Az ügyvezető hozzátette viszont, hogy a beszállítók kiválasztásáról a németországi központban döntenek, a szentgotthárdi gyár vezetése csak ajánlásokat tesz.

Solt Tamás jelezte, a következő évben 80-90 fővel, 2012 és 2015 között pedig évente 200-250 fővel kívánják növelni a foglalkoztatottak létszámát a szentgotthárdi gyárban. Szerinte a létszámbővítéshez szükséges munkaerő nagy része a régióban megtalálható. Elsősorban operátorokra, technikusokra és karbantartókra lesz szükség, de keresnek majd 40-60 felsőfokú végzettségű embert, főként mérnököt is.