Vágólapra másolva!
Kettő híján mind a harminc csapat pályára lépett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint vasárnap hajnali játéknapján, amelyen öt kapus is hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő. Tim Thomas sorozatban második meccsén nem kapott gólt, a washingtoni Ovecskin 12 másodperc alatt ütött két gólt.

A bostoni Tim Thomas sorozatban második meccsén nem kapott gólt, ezúttal a csoportrivális Ottawa játékosainak 29 lövését fogta meg. Thomas előtt utoljára 1937-ben kezdett szezont bostoni hálóőr hat győzelemmel.

A New York Rangers svéd kapusa, Henrik Lundqvist a Torontót "nullázta le" 36 védéssel. A kanadai együttes 122 perc 24 másodperce képtelen gólt ütni.

A pittsburgh-i Brent Johnson 33-szor hárított sikerrel a Carolina otthonában, és csapata három vereség után először nyert. A dallasi Andrew Raycroft (34 védés) a Buffalónak, a tampai Dan Ellis (23 védés) pedig a Phoenixnek nem kegyelmezett.

A Washington orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin 12 másodperc alatt ütött két gólt Calgaryban. A kanadai együttes a második harmadban hatszor kapitulált. A fővárosiak másik ásza, a svéd Nicklas Bäckström egy góllal és három gólpasszal vette ki részét az idegenbeli sikerből.

A St. Louis-i Jay McClement pályafutása első mesterhármasát ütötte, és együttese megszakítás nélkül negyedik alkalommal győzött.

Az NHL-ben magyar idő szerint vasárnap hajnalban nem rendeznek meccset.

Eredmények:
Ottawa Senators - Boston Bruins 0-4
Toronto Maple Leafs - New York Rangers 0-2
Philadelphia Flyers - New York Islanders 6-1
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 0-3
Detroit Red Wings - Nashville Predators 5-2
Montreal Canadiens - Florida Panthers 1-3
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 1-3
Dallas Stars - Buffalo Sabres 4-0
St. Louis Blues - Atlanta Thrashers 4-3 - szétlövés után
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 5-1
Phoenix Coyotes - Tampa Bay Lightning 0-3
Calgary Flames - Washington Capitals 2-7
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 5-2
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 3-1